Un: 500 gr. (eğer evde tam buğday unu varsa dörtte bir oranında karıştırırsanız ağızda dağılır)
Pudra şekeri: 130 gr. (bir su bardağı)
Yumurta: 3 (küçük)
Margarin: 250 gr.
Yumurta: 3 (küçük)
Margarin: 250 gr.
Kabartma tozu: 2,5 paket
Vanilya: 1 paket
Elmalı iç: 2 adet elma
Tarçın: bir tatlı kaşığı
Üzüm
Ceviz içi
Marmelat: 1 çorba kaşığı
evde varsa bağlaması için üstü için: 1 Yumurta sarısı
Fındık: Bir avuç dövülmüş fındık
Vanilya: 1 paket
Elmalı iç: 2 adet elma
Tarçın: bir tatlı kaşığı
Üzüm
Ceviz içi
Marmelat: 1 çorba kaşığı
evde varsa bağlaması için üstü için: 1 Yumurta sarısı
Fındık: Bir avuç dövülmüş fındık
Tüm malzemeleri yoğurduktan sonra 15-20 dakika dinlendirelim. O sırada içi hazırlayalım, elmaları soyup küçük küçük doğrayalım, öteki malzemeleri katıp karıştıralım.
Bu kurabiyeyi, resimde gördüğünüz gibi merdane ile de açıp bir kalıpla 8-9 cm. çapında çıkarıp da yapabiliriz. Yumurta büyüklüğünde 70-80 gr. yuvarlayıp bastırıp da içlerini koyup kapatabiliriz.
Elle bastırdıklarımızın ortalarına bir çorba kaşığı tutarında elmaları koyduktan sonra elde, dış kenarlardan birleştirip şekilde görüldüğü gibi hiç açık yer kalmadan, ters çevirip düzgün yüzeyinden hafif bastırıp şekillendiriyoruz.
Üstüne yumurta sarısı sürüp fındıkları ezip süsleyebiliriz.
180 derece ısıtılmış fırına atalım, yaklaşık 20-25 dakikada alt ve üstü yeterince kızardı mı çıkaralım. Soğuduktan sonra üstlerine Pudra şeker eleyelim.