17 Ocak 2015 Cumartesi

KOKTEYL PİZZASI


Malzemeleri: Un 500 gr.
Yaş maya: 40 gr
Tozşeker: 50 gr (yarım çay bardağı)
Yumurta: bir bütün
Sıvı yağ: 50 gr (yarım çaybardağı)
Tuz:10 gr (bir dolu tatlı kaşığı)
Su: 250 gr

Üst malzemeleri: Peynir, az maydanoz, zeytin, sosis biber.



Önce az suyun bir kısmı(ılık) ile Mayayı tutalım. Sonra malzemeleri katana kadar maya hafif kabaracaktır. Sonra kalan suyu da katarak yoğuralım,  iyi çalıştıralım. Yaklaşık 20-30 dakika dinlenirken hem de kabaracaktır. Sonrasında alt resimdeki gibi küçük küçük tezgahta yuvarlayıp (küçük erik kadar) belli aralıklarla tepsiye dizelim, mayalanmaya bırakalım.


Pizzalar mayalanırken, iç malzemelerini hazırlayalım, peynir-lor karışımı az maydanozla bir çeşit, zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp, o da bir çeşit, iki ufak sosis, bir domates ve biber ufak ufak kıyıp onları domatesin suyu ile beraber karıştırıp kullanmak üzere hazırlayalım.


Pizzalar hafif kabarınca şekilde görüldüğü gibi, iki iki dört parmağımızla ortalarını havuz şeklinde bastıralım...


Havuzları açtıktan sonra bir yumurta sarısı ile yağlayalım...



Sonrasında malzemeleri sırayla açılan ve yumurtalanan havuzlara paylaştıralım.
Peynirli ve zeytinlileri süs amaçlı ufak domates ve biber parçaları ile süsleyebiliriz.


Bu işlemleri yaparken pizzalar hafifçe biraz daha kabaracaktır. Fazla bekletmeden 180-200 derece fırınca hızlıca pişirelim, üstleri ve altları uygun seviyede kızardı mı pişmiştir. Bu ürün fırında çok tutmaya gelmez, kurur. Çıkınca parlak ve yumuşak dursun diye üstüne çok hafif sıvı yağ sürülebilir.