31 Ocak 2015 Cumartesi

SALEP- Kış günlerinin sevilen içeceği.


Malzemeler: (5 -6 fincan için)
Süt: 1 kg.
Şeker: 80-100 gr. (İsteğe bağlı)
Salep (hakiki): 3gr. (Bir çay kaşığı)
Nişasta: 5gr. (1,5 çay) kaşığı
Vanilya: yarım paket

Sütü tencereye koyup ocağın, altını yakalım. Şekerin yarısını süte katalım, karıştıralım. Geri kalan şekerle de tüm malzemeyi (salep-nişasta-vanilya) harman edelim (karıştırırken topaklanma riskini ortadan kaldırmak için). Süt biraz ısındıktan sonra geride kalan harman edilmiş malzemeyi de süte katıp, hızlı hızlı çırpma teli ile karıştıralım. Kaynayana kadar yavaş yavaş dibi tutmasın diye karıştırmaya devam edlim. Kaynayınca içime hazır demektir.

Servis ederken tarçınla beraber zencefil tozu da atılması çok yakışır.