12 Ocak 2015 Pazartesi

KOL BÖREĞİ

500 gr baklavalık un
300 gr su
15 gr tuz

Hamuru çok iyi yoğurun en az 20 dakika dinlendirin.



İstediğiniz büyüklükte kesip pazı yapın. Gene yarım saat dinlendirin (ben pazıların büyüklüğünü tezgaha göre ayarladım: hamuru üç eşit parçaya bölüp onları da iki eşit parçalara bölüp, 3 adet börek elde ettim.)

Normalde Sana yada Hüner margarin ve Vita türü susuz yağı 2 ölçek Sana 1 ölçek Vita karıştırın.
Benimkinde, 2/3 kısmı Hüner 1/3 kısmı manda ve normal tereyağı, az da zeytinyağı var.

Pazıların arasına yumurta büyüklüğünde yağları yerleştirip iki hamuru birbirine yapıştırın yağ arada kalacak şekilde. Bu şekilde en az iki-üç saat dinlenecek.




En az 2 hatta 3 saat dinlendikten sonra resimde görüldüğü gibi profesyonelce başüstünden çevirerek açıldığı gibi, çoğu kadının çarşaf böreğinde yaptığı gibi sağından solundan çekiştirerek de açabilirsiniz. Ancak inceliği önemli: altından gazete okuyabilmelisiniz !..





Açtıktan sonra iç malzemeyi koymadan önce yufkanın belli yerlerine yağ sürebilirsiniz takviye olarak.



Ağız tadınıza uygun önceden hazırladığınız iç malzeme, Kıyma- Peynir- Ispanak-Patates(haşlanmış) konabilir..



Malzemeyi boydan boya sıraladıktan sonra rulo gibi kendinize doğru sarıp resimdeki gibi katlayabilirsiniz..



Önceden 200 dereceye getirilmiş sıcak fırına atıp en az 45 -50 dakika kontrollü pişirin. Son dakikalarda fırın ısısını az düşürüp içini çektirin.