14 Ocak 2015 Çarşamba

SAKIZLI MUHALLEBİ

5-6 kişilik tarif (kasenin büyüklüğüne göre)

Süt: 1 kg.
Şeker: 200-250 gr. iki çay bardağı (250 biraz fazla tatlı oluyor).
Nişasta: 40 gr. iki çorba kaşığı (pirinç unu da olur ancak o biraz koyu düşer 30-35 gr yeter).
Sakız: 2 çay kaşığı kadar (sakızı bol olsun).

Yapılışı: Önce sütü ocağa koyalım, şekerin dörtte üçünü süte katıp altını yakalım. Kenarda Nişastayı az bir su veya süt ile karıştırıp hazırlayalım muhallebiyi koyulaştırmak için süt kaynayana kadar. Kalan şekeri sakızla ezelim toz hale getirelim, (havan da olur) iyice ezelim, bütün kalırsa sıcak sütün içinde sakızlanır. Ezdiğimiz sakızla şekeri de süt (çok ısınmadan katarsak daha iyi olur) kaynamadan içine atıp iyice çırpıp karıştıralım. Süt kaynayınca, nişastalı karışımı döküp koyulaşıp kaynamasını bekleyelim. Kaselere paylaştıralım. Üstüne tarçın iyi gider, süsleyelim.



                                          SAKIZ (Mastika) Baharatçılarda jelatine sarılı satılır.